kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: VÖRÖS HÓ - https://publioboox.com/hu_HU/voros-ho

" – Igazad van. Ne haragudj! Tényleg beszélgettem valakivel. Mindent hallottál?
– Csak foszlányokat. Miről volt szó?
– Késő van a kérdésekhez, Joshua. Egyértelmű, hogy fáradt vagy. Hosszú alvásra van szükséged.
– Már eléggé felébredtem. Különben is láttam, hogy sántikálsz valamiben.
– Bár ne tetted volna! – sóhajtott a férfi, majd hirtelen mozdulattal átlökte a fiút a korláton.”
(Részlet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A HEGY ÁRNYÉKÁBAN (novella)
A HEGY ÁRNYÉKÁBAN (novella) : HATODIK FEJEZET

HATODIK FEJEZET

  2017.11.27. 17:58


Steve a jégcsákánnyal vadul hadonászva lendült Martin irányába, aki újra és újra félrehajolt előle, majd saját fegyverével megakasztotta a következő csapást, és egy hirtelen mozdulattal keményen állon vágta az ügyvédet. Steve a barlang falának dőlt ugyan, de szinte azonnal visszatámadott, teljes súlyával Martinnak ugorva, akit sikerült ledöntenie a lábáról. A földet éréskor Martin kezéből kiesett a csákány, és Steve torkát állati üvöltés hagyta el, ahogy sajátját felemelve lesújtott vele, azonban Martin mindkét kezével megragadta a férfi karját, majd belefejelt az arcába. Hangos reccsenéssel tört el Steve orra, aki fájdalmasan kiáltott, és a földre rogyott, miközben vére lecsorgott az állán.

Martin sajgó háttal feltápászkodott, hogy bevégezze, amit elkezdett, ám az ügyvéd haragtól fűtötten ismét támadásba lendült, és talpra állva a fejét lehajtva rohamozott, akár egy bivaly. Minden erejét beleadva ugrott ellenfelének, akivel összeakaszkodva dulakodni kezdett. Ütötték és rúgták, faltól-falig taszították egymást, ökleik csontrepesztő erővel találtak célba, de egyikük sem adta fel. Zúzódásaik ellenére tudták, hogy valamelyikük nem fog élve távozni, ezért kíméletlenül verekedtek, akár egykor a gladiátorok az arénában.

Steve-nek hirtelen sikerült bevinnie egy jobb horgot, amitől Martin megtántorodott, s közben elharapta a nyelvét. Saját vérének sós ízével telt meg a szája. Számított rá, hogy Steve keményen fog harcolni, de még őt is meglepte a gyilkos indulat, mely erőt adott az ügyvédnek, akinek ujjai egyenesen a torkára szorultak. Ellenfele tágra nyílt szemeiben az őrület lángjai lobogtak, ahogy előbújt primitív énje, ami minden emberben megtalálható volt, de a modern társadalom sikeresen elnyomta ezt az ösztönt. Csakhogy itt a világ tetején, messze bármilyen civilizációtól, már nem voltak láncok, hogy kordában tartsák a vérszomjas emberi természetet.

Nyállal kevert vércseppek fröcsögtek Martin arcába, ahogy Steve hörögve fojtogatta, próbálván kiszorítani belőle az életet. Martin megpróbálta lefejteni nyakáról a férfi ujjait, azonban Steve makacsul szorította. Érezte, hogy végtagjai lassan elgyöngülnek, szemei előtt egyre több fekete pont ugrált. Martin levegőért kapkodva tátogott, miközben újra és újra Steve veséjébe öklözött, s végül sikerült kibillentenie az ügyvédet, aki feljajdult, és ekkor Martin ellökte magától. A hűs levegő azonnal végigszáguldott a torkán, de néhány másodpercre kénytelen volt a falnak támaszkodni, hogy összeszedje magát.

Nem sok ideje maradt pihenni, mivel Steve rátalált az egyik elejtett jégcsákányra, és felkapva azt rohamra indult.

– Megöllek! – kiáltott, miközben Martinra támadt.

A síoktató az utolsó pillanatban tudott csak kitérni a lecsapó csákány elől, mely az arca helyett a sziklafalat hasította végig apró szikrákat hányva. Ugyanazzal a lendülettel gyomorszájon rúgta az idősebb férfit, és az öklével halántékon vágta, amitől Steve úgy rogyott a földre, mint egy kivágott fa. Martin zihálva lépett a nyöszörgő ügyvéd fölé, kezéből kicsavarta a jégcsákányt, és lábával a hátára fordította. Steve arca csupa vér volt szaporán lélegzett, a fejét ide-oda forgatta, ahogy próbálta kitisztítani látását, s végül a könyökére támaszkodva az oldalára fordult, így nézett farkasszemet Martinnal, de már nem maradt ereje tovább küzdeni.

– Rajta! Tedd meg! Hiszen... ezt akartad, nem?

– Gyors halált remélsz, de az apámat hagytátok kínok közt elpusztulni – reagált Martin, s a kezében megremegett a csáklya, ahogy szétáradt testében a harag. – Tudom, hogy mindhárman ott voltatok a galériában azon az estén. Leütöttétek, és könyörtelenül a sorsára hagytátok, hogy elemésszék a lángok. Talán könyörületet is vársz tőlem? Esetleg megértést?

– Csak a családomat próbáltam megóvni! Mindent elvesztettek volna! – vágott vissza az ügyvéd. Véreres szemeiben félelem csillant.

– De legalább éltek volna! – üvöltött Martin, és dühkitörésétől Steve ijedten összerezzent. – A remény továbbra is megmaradt volna a számukra, ám rólad ez nem vonatkozik.

Ebben a pillanatban Martin lesújtott a csákánnyal, melynek hegye átszakította Steve ruháját, átvágott húson és szöveten, ahogy beleállt a férfi jobb lábának combjába, miközben a barlang gyötrelmes sikolytól zengett. A mély sebből sűrű vér buggyant elő, és Steve a fájdalomtól zokogva meredt a sérülésre, melyhez hozzá sem mert érni. A kín olyan erős volt, hogy a férfi szinte a földet kaparta kezeivel. Martin jeges pillantással illette csupán, aztán hátat  fordítva elindult a kijárat felé.

– V...várj! Ne hagyj itt! – kiáltott utána kétségbeesetten Steve, mire Martin megtorpant, és félig hátrafordulva válaszolt.

– Lassú halálod lesz. Itt fogsz elvérezni a hidegben, egyedül. Számodra véget ért az út.

Ezzel fogta magát, és elhagyta a barlangot. Steve iszonyattal teli segélykiáltása még akkor is a fülében visszhangzott, mikor visszatért a sátrakhoz, és hátizsákját magára kapva elindult lefelé a hegyről. Nem érzett elégtételt, sem örömöt, bosszúja bevégeztetett, azonban a lelke nem nyugodott. Martin saját lelkiismeretével viaskodott egész végig, miközben fölfelé másztak, de a történteket már nem lehetett semmissé tenni. Meghozta döntését, és igazságot szolgáltatott a bűnösöknek. Egyetlen gondolat járt a fejében, ahogy lefelé ballagott:

Majd az idő eldönti, milyen árat fizetek érte.

 

VÉGE

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??