kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: VÖRÖS HÓ - https://publioboox.com/hu_HU/voros-ho

" – Igazad van. Ne haragudj! Tényleg beszélgettem valakivel. Mindent hallottál?
– Csak foszlányokat. Miről volt szó?
– Késő van a kérdésekhez, Joshua. Egyértelmű, hogy fáradt vagy. Hosszú alvásra van szükséged.
– Már eléggé felébredtem. Különben is láttam, hogy sántikálsz valamiben.
– Bár ne tetted volna! – sóhajtott a férfi, majd hirtelen mozdulattal átlökte a fiút a korláton.”
(Részlet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
Írói blog

Egy kisregény megalkotása

2012.05.16. 16:16, kirschakos
A hydra szeme

Az oldalon megtalálható történet alapja még tavaly nyáron született meg, mikor Tolóban pihentem ki a dolgos hétköznapok fáradalmait. Ezúttal teljesen egyedül töltöttem a napokat, így bőven volt időm összeszedni a gondolataimat. Az apartman, ahol megszálltam a tengerre nézett. Egy kellemesen meleg estén, mikor az erkélyen üldögéltem, és zenét hallgattam. Még mindig az aznap délutáni hajóúton járt az eszem, mely érintette Hydra szigetét is. Maga a hely abszolút gyönyörű volt, és a sziget hangulata páratlan élményt nyújtott.

Történelmi emlékei (a templomok és maga az erőd) valamint a sziget törökök elleni forradalomban játszott szerepe elnyerte tetszésemet. Éppen ezért úgy gondoltam, milyen remek helyszínként szolgálhatna egy történethez. Az erkélyen ücsörögve végül körvonalazódni is kezdett a sztori, melynek "A hydra szeme" címet adtam. Minden helyszínt, ami benne szerepel, volt alkalmam meglátogatni szerencsére, így nem esett nehezemre beleképzelni magam a szereplők bőrébe. A főhős ezúttal egy magánnyomozó - Ron Wyatt - aki a nyaralását tölti Görögországban, s kinek útjába váratlanul egy gyönyörű nő kerül, és elcsavarja hősünk fejét. Csakhogy a kialakuló románc nem lesz hosszú életű, mivel órákkal később a nőt megölik, s a férfi ezt eléggé zokon veszi. Hamarosan már ő is üldözötté válik. Számos kalandba bonyolódik, melynek során átutazza a fél országot, hogy a történet végén fényt derítsen a meglehetősen sötét ügyre, ami a háttérben húzódik, melynek szálai évtizedekkel korábbra nyúlnak vissza.

Ebben a kisregényben a görög mítoszok közül főleg Héraklész és a hydra nevű szörny meséje bukkan fel - innen a cím is.

Megpróbáltam ötvözni a noir hangulatot a mediterrán tájak és városok atmoszférájával, mely reményeim szerint sikerült, és az olvasók kellő megelégedésére szolgál!

Nem tudom, hogy Ron Wyatt alakja visszaköszön-e majd valamikor egy nagyobb lélegzetvételű regényben is, de bármi lehetséges.

 

Még nincs hozzászólás.
     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!