kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: VÖRÖS HÓ - https://publioboox.com/hu_HU/voros-ho

" – Igazad van. Ne haragudj! Tényleg beszélgettem valakivel. Mindent hallottál?
– Csak foszlányokat. Miről volt szó?
– Késő van a kérdésekhez, Joshua. Egyértelmű, hogy fáradt vagy. Hosszú alvásra van szükséged.
– Már eléggé felébredtem. Különben is láttam, hogy sántikálsz valamiben.
– Bár ne tetted volna! – sóhajtott a férfi, majd hirtelen mozdulattal átlökte a fiút a korláton.”
(Részlet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
Írói blog

Egy könyv születése

2012.04.27. 03:29, kirschakos
A Zeusz rejtély

Üdvözlök mindenkit!

 

Ebben a blogban szeretnék egy kis háttérinformációt nyújtani legújabb regényemhez, mely a napokban jelent meg.

Már hosszú évek óta magával ragad Görögország mediterrán hangulata, mióta csak először ott nyaraltam 2004-ben, Korfu szigetén. Azóta számos formában, folyamatosan próbálom átélni a görög kultúra elemeit: elég sok ottani modern zenét hallgatok, kedvenc énekesnőm Elena Paparizou, akivel személyesen is találkozhattam párszor, emellett - mivel erősen vonzódom a krimi műfajhoz - előszeretettel olvasok olyan könyveket, amik Görögországban játszódnak, s a filmekkel ugyanez a helyzet.

Ha ott nyaralok, kicsit mindig más szemmel nézem a környezetet, mely - legalábbis szerintem - szinte hangosan kiált a jobbnál-jobb bűnügyi történetekért. Megannyi varázslatos sziget, vadregényes táj, ősi hegyek... tökéletes alapot nyújtanak egy regényhez.

Nem csoda hát, ha ezt a helyszínt választottam a történet színterének. Kréta szigete ideális jelöltnek bizonyult földrajzi fekvése, valamint domborzati adottságai miatt is.

Mivel a görög mítoszok ugyancsak foglalkoztatnak, és szentül hiszem, hogy megvan a valóság alapjuk valamilyen szinten, egyértelműnek tűnt, hogy felhasználjam a történet alakítása során. Medúsza alakja, kinek pillantása nyomán minden férfi kővé dermed, tálcán kínálta magát, fontos elemmé válva a könyvben.

Maga a "rejtély", amire a cím is utal ugyancsak olyan történet Görögország gazdag történelméből, mely mindig is számot tartott az érdeklődésemre. Megannyi kincset rejtett és még mindig rejt a hellének földje, s ez is közéjük tartozik, de sok szót nem vesztegetnék rá, nehogy lelőjem az ezzel kapcsolatos csavart a történetben.

Köztudott, hogy a görögök vendégszeretete példátlan, s ezt magam is tapasztalhattam utazásaim során. Mivel barátokra is szert tettem, talán elmondhatom, hogy valamennyire megismerhettem az ottani embereket. Ez volt az oka, hogy a főszereplő is egy görög nyomozó lett, akit több személyből gyúrtam össze, s egy kicsit a saját gondolkodásomból is csempésztem foltokat Iliasz Venizelosz alakjába. A mű elkészülte során Iliasz karakterét eléggé megszerettem, és úgy döntöttem, hogy többször is fel fogom használni. A weboldalon olvasható kisregényemben - A hydra szeme - ugyancsak felbukkan egy rövid időre.

Mivel meglehetősen kevés olyan magyar nyelvű krimivel találkoztam, amik Görögországban játszódnak, biztosan állíthatom, hogy Iliasz Venizelosz kalandjai folytatódni fognak.

(Normális stílusban elhangzó kritikát a regényről, legyen negatív vagy pozitív, bármikor szívesen fogadok.)

Még nincs hozzászólás.
     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!