kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: Szirének éneke - http://undergroundbolt.hu/szirenek-eneke

"Úgy tartják, hogy a szirének éneke halálba csalogatja a tengerészeket, viszont mikor elhallgatnak... annál nincs végzetesebb." (Idézet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A HEGY ÁRNYÉKÁBAN (novella)
A HEGY ÁRNYÉKÁBAN (novella) : ELSŐ FEJEZET

ELSŐ FEJEZET

  2017.11.27. 17:55


Magányos férfi keresett menedéket a hegyoldalban tátongó barlangban. A rémület jeges ujjai kúsztak fel a gerincén, ahogy sántikálva behatolt az üregbe, miközben odakint vadul fütyült a heves szél, valóságos hóförgeteget hajtva maga előtt a szirteken. Ítéletidő tombolt az Alpokban, mely ugyan megszokottnak számított az évnek ebben a szakaszában, de ezúttal a saját bőrén kellett megtapasztalnia. A férfi tágra nyílt szemekkel meredt a barlang bejáratára, miután kimerülten leült, hátát az üreg falának vetve. Kesztyűs keze remegett, de szorosan markolta jégcsákányát. Egyedül volt, és minden zugban fenyegetően mozgó árnyakat képzelt maga elé, ám ez nem is volt csoda azok után, amit átélt.

Három társát vesztette el az utóbbi pár napban, tudta, hogy valaki vadászik rá, idefelé hallotta a lépteit, miközben talpa alatt ropogott a hó, de hiába próbálta megpillantani kéretlen árnyékát, semmit és senkit nem látott a sötétben. Mindössze a jelenlétét érzékelte, mely zsigeri félelemmel töltötte meg a szívét. Négyen indultak útnak, hogy oly sok elődjükhöz hasonlóan meghódítsák a Mont Blanc csúcsát. Ekkor még egyikük sem sejtette, hogy mi várt rájuk...

 

***

 

A csapat gyakorlott hegymászókból állt, bár ezen tevékenység csupán a hobbijukat jelentette, mindegyiküknek a saját szakmájában dolgozott. Ketten közülük, Steve Ballard és Peter Cartwright mérsékelten sikeres ügyvédek voltak, míg Thomas Dunaway könyvelőként dolgozott. Negyedik társuk, Martin Fleming, aki tíz évvel fiatalabb volt náluk, természetfotósként és síoktatóként kereste kenyerét. Ő nem ismerte a másik hármat, akik viszont korábban már üzleti kapcsolatban álltak egymással. Egy levél hozta össze négyüket, amit bizonyos Mr. Charles Kramer küldött el nekik.         

Az üzenetben az állt, hogy Mr. Kramer, aki állítása szerint egy médiamogul volt, szponzorálná expedíciójukat, valamint felajánlott két millió Eurót a részükre, ha feljutnak a csúcsra, ahol a legújabb műholdja segítségével minden korábbinál nagyobb felbontású videót és képeket készítene a csapatról. Még a szerkezet koordinátáit és a pontos időt is megírta, hogy mikorra kellene felérniük. Nem győzte hangsúlyozni, hogy reklám szempontjából milyen fontos lenne ez a cégének, már csak a műholdba épített úttörő technológia miatt is. Persze, mind a négyen furcsállták a meghívást, de Mr. Kramer kihangsúlyozta, hogy korábban már találkoztak, és ha nem is emlékeznek rá, ő nem felejtette el őket, és tisztában van vele, hogy mennyire imádják a hegyeket. Mind a négyen elfogadták ezen érvelését, de főleg a felajánlott pénzmennyiség győzte meg őket, hogy vállalják el a kihívást.

Legnagyobb meglepetésükre minden meg volt szervezve, a levelekkel megkapták a repülőjegyeket, ráadásul Mr. Kramer még szállást is foglalt a számukra Charmonix városában, ahonnan végül útra keltek. Lassan maguk mögött hagyták a hegy lábát övező erdőt, majd nekivághattak az emelkedőnek. Korábbi hegymászók által kiépített "ösvényeken" haladtak, sziklákba erősített kötelek és létrák segítségével. Mire leszállt az éjszaka elérték a Bosson gleccser alját. Az ősi jégfolyó hasadékokkal szabdalt felszíne megkapó látványt nyújtott, melyet még a leszálló sötétségben is ki tudtak venni.

– Megtudnék enni most egy egész pizzát – szólt a kopasz, hosszúkás arcú Steve Ballard, miután behózódtak a közös sátorba, ahol nekiláttak elfogyasztani szerény vacsorájukat. – Ez a legnagyobb hátránya a hegymászásnak, hogy konzervekre kell fanyalodnunk.

– De legalább van sör – jegyezte meg vigyorogva a szőke hajú, széles állú Thomas Dunaway, és hátizsákjából egy doboz sört húzott elő.

– Mindig meglep, hogy bankár létedre van humorod, Thomas – dörmögte a szakállas, fekete hajú Peter Cartwright.

– Kösz! – fintorodott el Thomas. – Mellesleg nem vagyok bankár, csak egy könyvelő. Hihetetlen, hogy nem tudod megjegyezni.

– Régóta ismeritek egymást? – kérdezte Martin Fleming, akinek sötét szemében gyermeki kíváncsiság csillogott, de az arca is jóval fiatalabbnak tűnt a koránál, amit még jobban kihangsúlyozott barna hullámos haja. Huszonhat éves volt, de már most látszódott rajta, hogy még ötvenévesen is harmincnak fog kinézni.

– Peter és én ugyanarról az egyetemről kerültünk ki, és már akkor is másztunk együtt, szóval elég régóta barátok vagyunk – bólintott Steve.

– Lassan tizenöt éve bosszantasz, ha jól számoltam – bokszolta vállon a másik férfit Peter.

– Körülbelül. Fogalmam sincs, miért vertek meg az égiek veled – forgatta a szemeit Steve.

– Ne is figyelj rájuk! – legyintett Thomas, és megkínálta sörrel Martint. – Mindig ezt csinálják. Szerencsére nekem csak öt éve kell elviselnem a társaságukat, ha találkozunk. Az Everest mászása során futottam össze ezzel a kettővel, majd később befektettünk közösen egy ígéretesnek tűnő projektbe, de nem igazán jött össze a dolog.

– Miféle projektbe?

– Nyitottunk egy galériát Londonban. Talán nem látszik rajtunk, de kedveljük a festészetet, nem is hinnéd, milyen pénzek mozognak árveréseken.

– Gondolom, milliókról van szó.

– Ráhibáztál – biccentett Steve.

– És mi történt? – érdeklődött tovább Martin.

– Balszerencse! – sóhajtott Thomas. – Leégett az épület. Néha az élet meglehetősen nagy seggfej tud lenni.

A férfi megjegyzésére a többiek önkéntelenül elnevették magukat, és a rövid időre komorrá váló hangulat gyorsan átcsapott ismét vidám beszélgetésbe.

– Jól tudom, hogy síoktató vagy, Martin?

– Így van. Az év nagy részét az Alpokban töltöm, de természetfotósként is dolgozom egy magazinnak. Nem fizet sokat, azonban szívesen csinálom.

– Mindig is azon a véleményen voltam, hogy az ember azzal foglalkozzon, amiben örömét leli – szólt Peter, beletúrva szakállába. – Én például mindig lelkesen szembesítem az embereket a bűneikkel a tárgyalóteremben. Nem is hinnéd, milyen trükkökkel próbálkoznak egyesek.

– Ugyanez a helyzet a biztosítási csalásokkal is – kontrázott Steve. – Az emberi leleményesség határtalan, volt alkalmam megtapasztalni.

– Nem mintha a könyvelők élete mentes lenne a feszültségtől – horkant fel Thomas. – A temérdek kimutatás, az adózással kapcsolatos adatok, a rengeteg pénzügyi kiskapu, a folyamatosan újabb és újabb rendeletek megjegyzése..., néha kész rémálom. Ha az ügyfél ráadásul meghamisítja az adatokat, akkor egyből minket vesznek elő. Mintha számokból álló tengerben úsznék, és cápák köröznének körülöttem arra várva, hogy vért szagoljanak, és megkezdődjön a mészárlás.

 – Ahhoz bőven elég, ha rossz napja van a feleségednek, Thomas – kacagott Steve.

– Ez igaz, Elizabeth nehéz teremtés, de rendkívül dögös – vigyorodott el Thomas.

– Egyetértek – nevetett Peter. – Jobban belegondolva lehet, hogy gyakrabban foglak meglátogatni mostantól.

– Akkor biztos, hogy nem foglak egyedül hagyni a nejemmel, de még az is lehet, hogy agyonütlek, te gazember! – rázta az ujját az ügyvéd felé viccesen Thomas.

– Nyugalom, fiúk! – szólt közbe Steve. – Azért rendes dolog volt Mr. Kramertől, hogy megszervezte nekünk ezt a kis kalandot.

– Valóban, bár zavar, hogy még mindig nem tudtam rájönni, hol találkozhattam a fickóval – vallotta be Peter.

– Ezzel nem vagy egyedül – értett egyet Martin. – Mondjuk én gyanítom, hogy síelésre oktathattam, de túl sok emberrel találkozom a munkám miatt, hogy megjegyezzem mindegyiküket. Mindenesetre nagy benyomást tehettem rá ezek szerint.

– A lényeg, hogy teljesítsük a feladatot, és szép kis jutalom üti a markunkat. Ennél jobb motivációra aligha van szüksége bárkinek is – vont vállat Thomas, és a többiek szorgosan bólogattak.

Kellemes hangulatban folytatódott az este, majd nem sokkal később nyugovóra tértek. A környező hegyoldalak között halkan fütyült a szél,  a csillagok szikrázó fényét visszatürközte a jég és hóréteg. Minden békésnek tűnt, ám a végzet kardja már ott lebegett fölöttük.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints