kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: Szirének éneke - http://undergroundbolt.hu/szirenek-eneke

"Úgy tartják, hogy a szirének éneke halálba csalogatja a tengerészeket, viszont mikor elhallgatnak... annál nincs végzetesebb." (Idézet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A hydra szeme
A hydra szeme : NYOLCADIK FEJEZET

NYOLCADIK FEJEZET

  2011.12.30. 00:43


Leszállt az éj, mire visszatértünk Tolóba. Anna elköszönt és a hotelbe sétált, hogy másnapra kipihenje magát. Én is hasonlóképpen akartam cselekedni, de előtte még el kellett intéznem valamit. Zsebemből előhalásztam a telefonszámot, amit még reggel szereztem meg a szakállas férfitól. Ideje volt kideríteni, hogy ki rendelte el Bergman professzor megölését és az én követésemet.

A kikötő sétányán álldogáltam, miközben beütöttem a számokat a telefonomba és vártam. Két csörgés után felvette valaki, majd egy mély férfihang szólt bele.

Mi a helyzet? Mennyit tud a magánnyomozó?

– Éppen eleget ahhoz, hogy lássam, maga egy megátalkodott gyilkos, aki mással végezteti el a piszkos munkát – válaszoltam, és örömmel konstatáltam, hogy a hang gazdája igencsak meglepődött a vonal másik végén.

Mr. Wyatt! Hogy szerezte meg ezt a számot?

– Az egyik bérencétől. Kicsit noszogatni kellett a fiút, de végül helyesen cselekedett. Így csupán az orra és néhány foga bánja. Egyébként összefutottam a másik bérgyilkosával is Hydra szigetén. Szerencsétlen még biztos ott fekszik az utcán, lyukkal a homlokában.

Nem könnyíti meg a dolgomat, Mr. Wyatt.

– Ennek örülök. Mellesleg még be sem mutatkozott.

Elég, hogy én tudom a nevét. A többi nem számít. Egyébként, ha még most kiszáll az ügyből és éli tovább a nyamvadt kis életét, akkor megúszhatja élve. Máskülönben eltaposom, akár egy férget!

Milyen költői. Sajnos van egy hírnevem, amihez ragaszkodnom kell. Mindig azt vallottam, hogy az igazság az első. Valami azt súgja, hogy nem illeti meg önt a festmény.

Sejtettem, hogy nem hátrál meg, de előbb-utóbb megszerzem a képet.

– Majd meglátjuk. Csak nehogy a konkurencia kaparintsa meg előbb – feleltem, hogy kicsit táncot járjak az idegein. Sejtettem ugyanis, hogy a szőke hajú, hangtompítós férfi Hydráról valaki másnak dolgozhat, aki szintén a képre vadászik, bár ez csak egy teória volt.

Nem vagyok kíváncsi az üres fenyegetéseire, Mr. Wyatt. Figyelmeztetem, hogy mindent tudok önről, hála az információs hálózatomnak. Úgyhogy húzza meg magát, ha életben akar maradni! – sziszegte, miközben próbáltam figyelni az akcentusára, de képtelen voltam beazonosítani azt.

– Látom, sikerült kihoznom a sodrából. Ennyire tart tőlem?

Ne nevettesse ki magát! Inkább mindig nézzen a háta mögé! – zárta le a beszélgetést, majd bontotta a vonalat. Valószínűnek tartottam, hogy ez a telefonszám nem fog élni többé innentől kezdve.

Egyvalamit legalább megtudtam az ellenségemről: nem ismer könyörületet. Lélekben felkészültem, hogy szembenézzek megannyi veszéllyel. Csupán egyetlen dolog rondított bele a képbe, és csökkentette az esélyeimet. Nevezetesen a pisztolyom hiánya, ami londoni lakásom szekrényének alján hevert nyugalomban.

Szükségem volt egy adu-ászra a kezemben, hogy túléljem az elkövetkező napokat. Csakis az az átkozott festmény jelenthette az egyetlen reményt számomra.

Vetettem egy utolsó pillantást a vízen táncoló fényekre, aztán elhagytam a kikötőt. A szemközti sziget sötét tömege fölött egy hullócsillag fényes csíkja húzott el, beleveszve az éjszakába.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints