kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: VÖRÖS HÓ - https://publioboox.com/hu_HU/voros-ho

" – Igazad van. Ne haragudj! Tényleg beszélgettem valakivel. Mindent hallottál?
– Csak foszlányokat. Miről volt szó?
– Késő van a kérdésekhez, Joshua. Egyértelmű, hogy fáradt vagy. Hosszú alvásra van szükséged.
– Már eléggé felébredtem. Különben is láttam, hogy sántikálsz valamiben.
– Bár ne tetted volna! – sóhajtott a férfi, majd hirtelen mozdulattal átlökte a fiút a korláton.”
(Részlet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A HEGY ÁRNYÉKÁBAN (novella)
A HEGY ÁRNYÉKÁBAN (novella) : NEGYEDIK FEJEZET

NEGYEDIK FEJEZET

  2017.11.27. 17:57


– Mi az ördög folyik itt? – motyogta döbbenten Steve, és elborzadva meredt a Thomas sátra előtti vérfoltra, valamint a lábnyomokra, melyek a csúcs felé távolodva haladtak tovább.

Kora reggel volt, az égen szürke felhők gyülekeztek, de a köd teljesen felszállt, ahogy feltámadt a szél.

– Egek! – tátotta el a száját Martin, aki először nem látta, hogy mi dermesztette mozdulatlanná a másik férfit, ám megpillantva a vörösre színeződött havat, alaposan meglepődött. – Hol van Thomas?

– Nem... tudom – felelt Steve, és lassú léptekkel közelebb ment a folthoz, ami egy bizarr vörös virágra emlékeztette őket. – Ez kész őrület. Mi a fene történhetett itt az éjjel?

– Én nem hallottam semmit – mondta Martin, és leguggolt a vérfolt mellé, hogy megvizsgálja a nyomokat. – Úgy tűnik, mintha lett volna vele valaki.

– De csak egy személy távozott – jegyezte meg Steve, majd bement Thomas sátrába, és körülnézett. Arcán komor kifejezéssel bújt elő pár másodperc múlva. – Itt van az összes holmija.

– Kétlem, hogy felszerelés nélkül vágott volna neki a csúcsnak.

– Olyat senki nem tenne – értett egyet Steve, és ökölbe szorult a keze, ahogy a távolodó lábnyomok után tekintett. – Valaki megtámadhatta.

– Gondolod, hogy magával hurcolta Thomast? – egyenesedett fel Martin.

– Talán..., nem tudom. Az is lehet, hogy túlreagáljuk az egészet, valahogy megsérült, és zavarodottan elindult a semmibe.

– Kicsit soknak tűnik a vérveszteség ahhoz. Szerinted... Peter tette?

Steve-be, mintha villám csapott volna, ahogy felfogta a szavak jelentését, és homlokráncolva fordult Martin felé. Szemeiben különös fény csillant. Nem akarta elfogadni, amit hallott, de túlságosan logikusnak tűnt, ráadásul Peter szokatlan viselkedése, hogy eltűnt minden nyom nélkül alátámasztani látszott Martin elméletét.

– Nem zárhatjuk ki a lehetőséget. Ugyan nem ilyennek ismertem Petert, de... mostanában tartozásokat halmozott fel. Lehet, hogy meglehetősen komoly anyagi gondjai vannak.

– Szóval szerinted a pénzre hajt – dörzsölte meg az állát a síoktató.

– Gondolj csak bele, Martin! Talán mi is veszélyben vagyunk, egyesével megszabadul tőlünk, elhiteti a világgal, hogy balesetet szenvedtünk, és Mr. Kramer bizonyára megjutalmazza kitartása miatt, hogy a körülmények ellenére felért a csúcsra.

– Szerinted mit tegyünk?

Steve mélyet sóhajtott, majd a csúcs felé fordult, mielőtt válaszolt volna. Hangjából határozottság csendült ki, ahogy fogcsikorgatva válaszolt.

– Utána megyünk, és elkapjuk a rohadékot.

 

***

 

Habozás nélkül útra keltek, miután tábort bontottak. Megkerülve a sziklatömböket, melyeken a menedékház épült, követni kezdték a nyomokat, de legnagyobb meglepetésükre egy ponton véget értek, pontosan a következő emelkedő lábánál. Mivel visszafelé nem láttak egyet sem vezetni, megegyeztek, hogy csak felfelé mehetett a férfi, így nem változtattak a tervükön.

Lassan tudtak haladni a térdig érő hóban, de kitartóan igyekeztek leküzdeni a távolságot, hajtotta őket a harag és válaszokra volt szükségük. Nem beszélgettek, korábbi mászásaik vidám hangulata végleg megszűnt, baljós gondolatok gyötörték őket, ráadásul a szél is egyre erősebben fújt, felkavarva a havat a lejtőkön. Előttük ott húzódott a hegygerinc, s mögötte büszkén, felhőktől körülvéve tört az ég felé a Mont Blanc csúcsa. Apró, jelentéktelen lényeknek érezték magukat, akár hangyák a járda kövezetén, ahogy az emelkedőn baktattak a hegyek árnyékában.

Háromezer méter fölött jártak, és ezt érezték is a saját bőrükön, tudták, hogy Peternek jelentős előnye van velük szemben, és nem lesz könnyű utolérniük, de nem adták fel, a vérfolt Thomas sátra előtt végig ott lebegett a szemük előtt. Nehezen dolgozták fel a történteket, szürreálisnak tűnt az egész számukra, csakhogy a rideg valóság elől nem rejtőzhettek el, és ezt ők is tudták.

Hosszú menetelésük fizikailag és mentálisan is próbára tette őket, mire felértek a gerincre alaposan lelassultak, lábaikra, mintha téglákat erősítettek volna. Ekkor Martin felkiáltott, és Steve megfordulva azt látta, hogy a férfi egy hóbucka felé tart néhány méterrel arrébb, miközben vadul integetett az ügyvédnek, hogy kövesse. Steve-ben kíváncsiság ébredt, ezért elindult megnézni, mit talált Martin. Látta, amint lehajolt a buckához, majd a magasba emelt egy tárgyat.

– Ide nézz! – kiáltott, és Steve közelebb érve felismerte, mit tart a kezében. Ugyanaz az olcsó, Ausztrál sör volt, melyet Thomas annyira szeretett.

– Alig vettem észre, csak feltűnt a zöld címke rajta.

– Nem régóta heverhet a hóban, ha még kilátszott alóla.

– Én is erre gondoltam – értett egyet Martin. – Peter bizonyára magával hozta, és eldobta, miután megitta.

– Nem járhat túl messze előttünk.

– Fura, hogy nincsenek lábnyomai azért.

– A szél miatt zavaros a talaj, az is lehet, hogy betemette a nyomokat. Ne vesztegessük az időt!

Martin nem tiltakozott, így folytatták útjukat, de hamarosan menedéket kellett találniuk a hirtelen feltámadó hóvihar miatt, mely lecsapott rájuk, így a látási viszonyok alaposan lecsökkentek. Még idejében sikerült felállítani a sátraikat egy nagyobb, magányos szikla lábánál, ami sötéten döfte át a fehér hóréteget. Késő délutánra járt az idő, sejtették, hogy ma már nem mehetnek tovább, s morogva, de elfogadták a helyzetüket.

Hogy jobban teljen az idő, kártyáztak vacsora után, azonban hamar megunták, így inkább csak beszélgettek.

– Van családod, Martin? Feleség, gyerekek?

– Ez a veszély egyelőre nem fenyeget – húzódott halvány mosolyra a férfi szája. – Persze, néhány éven belül szeretnék majd. És te?

– Van egy öt éves fiam – felelt Steve, és kabátja zsebéből előhúzott egy képet, amin a gyermeke vigyorgott a kamerába. Martin a kezébe véve megnézte, majd elismerően biccentett, és visszaadta tulajdonosának.

– Hasonlít rád, főleg a szeme, bár kicsit több a haja, ahogy látom.

– Szerencsére még igen – nevetett Steve, majd árnyék suhant át az arcán egy pillanatra. – Válófélben vagyunk az anyjával, valószínűleg neki ítélik majd, hogy felnevelje.

– Sajnálom! – szólt Martin együtt érzően. – Mi történt köztetek?

– Valahogy nem találtuk a közös hangot az utóbbi időben – vont vállat a férfi. – Szerinte túlságosan uralkodó típus vagyok, amiben lehet, hogy van igazság, de ő sem könnyű eset. Azt hiszem..., mindketten túlságosan makacsok vagyunk, és két dudás nem nagyon fér meg egy csárdában, ahogy mondani szokták.

– Megértem. Az én szüleimmel is hasonló történt, mikor elváltak, de én már idősebb voltam, így túlságosan is jól emlékszem mindenre – jegyezte meg Martin. – De ez már régi történet. Mond csak..., gondoltad volna, hogy Peter valaha is képes lehet arra, amit tett?

– Talán..., nem tudom – fintorodott el Steve. – Mindig is határozott személy volt, hirtelen haragú és csökönyös. Imádta a nőket, ő sem állapodott meg soha, és szeretett sok időt tölteni kaszinókban. Ez volt a gyengéje, gondolom, ezért is halmozott fel tartozásokat végül. Viszont mindig becsültem benne, hogy igyekezett gondoskodni az öccséről, akit egy mentális betegekkel foglalkozó intézetben ápolnak. Felételezem, hogy kezdett kicsúszni a lába alól a talaj, és ezért vetemedett rá, hogy ártson Thomasnak.

– Úgy látszik, sosem lehet tudni, mi lakozik egy ember lelkében.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!