kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: VÖRÖS HÓ - https://publioboox.com/hu_HU/voros-ho

" – Igazad van. Ne haragudj! Tényleg beszélgettem valakivel. Mindent hallottál?
– Csak foszlányokat. Miről volt szó?
– Késő van a kérdésekhez, Joshua. Egyértelmű, hogy fáradt vagy. Hosszú alvásra van szükséged.
– Már eléggé felébredtem. Különben is láttam, hogy sántikálsz valamiben.
– Bár ne tetted volna! – sóhajtott a férfi, majd hirtelen mozdulattal átlökte a fiút a korláton.”
(Részlet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
Vörös végzet
Vörös végzet : HATODIK FEJEZET

HATODIK FEJEZET

  2012.07.25. 01:52


Habár a titokzatos hang alaposan felborzolta a kedélyeket, a nap még nem ért véget, és a régészek ismét a munkájukba temetkeztek. Az árnyékok, azonban lassan megnyúltak, ahogy a nap izzó korongja a horizont felé közeledett, és alkonyodni kezdett. Mindeközben alig néhány száz méterre a tábortól, egy nagyobb dűne tetején magányos férfi hasalt, éles szemével kémlelve a tájat. Figyelmét a sátrak között mászkáló és a romoknál dolgozó emberek kötötték le. Távcsövét rövid időközönként használta, nehogy a fény megcsillanjon a lencséken, és elárulja jelenlétét.

Világosbarna inget és nadrágot viselt, hogy beleolvadjon a homokos környezetbe. Hátán egy puska lógott, övében fűrészes élű kés nyugodott. Egyenes szálú haja a homlokába lógott. Kínai férfi volt, egyike azon szökött fegyenceknek, akikről oly sokan hallottak. A férfi lova a dűne aljában várakozott, s a néhány a homok alól kikandikáló fűszálat szagolgatott lehetséges táplálék után.

Miután a kínai felmérte a tábor állapotát a távolból, óvatosan lecsusszant a dűnéről, majd felugrott a nyeregbe, és megfordította hátasát, aztán az állat szügyébe vágta lábát, mire a ló mozgásba lendült. Minél előbb informálni akarta társait az idegenekről. Napok óta tudtak az érkezésükről, mivel voltak kémeik Ulánbátorban, akik hallottak az expedícióról, és tájékoztatták őket. Ígéretes zsákmánynak tűnt. Ilyen táborokban sok hasznos tárgyra bukkanhatnak, ráadásul a két terepjáróval is tudnának mit kezdeni, így a régészek vonzó prédát jelentettek.

A banditák alig néhány kilométerre várakoztak. Nem volt könnyű úgy követni az idegeneket, hogy elrejtsék magukat, de végül sikerrel jártak. Tartottak a tudósok mongol vezetőitől, akik könnyen riaszthatták volna őket a veszélyről, ezért rendkívül elővigyázatosnak kellett lenniük. Nem először hatoltak be a sivatagba, de ennek ellenére már most elegük volt belőle. Ráadásul az a rémisztő hang! A hátuk is beleborsódzott, mikor meghallották. Volt, aki azt javasolta, hogy vonuljanak minél távolabb, de a többségnek fájt a foga a leendő zsákmányra, ezért maradtak.

Viszont már nem sokáig kell türelmesnek lenniük. Amint leszáll a sötétség, eljön a cselekvés órája, és rajtaütnek a táboron. Még komoly ellenállásra sem kell számítaniuk, hiszen a mongolok mindössze hárman maradtak, és a többiek egyszerű régészek voltak. Sétagalopp lesz az egész akció. A kínai férfi elmosolyodott, és már azon ábrándozott, hogy milyen élvezetes este áll előttük.

 

*

 

– Most, hogy így összegyűltünk érdemes lenne megvitatnunk az expedíció jövőbeni sorsát – nézett végig kollégáin Michael, miután elfoglalták helyüket az étkezősátorban. – Nem szándékozom a saját akaratomat ráerőltetni senkire, ezért itt az ideje, hogy döntsünk az ásatás folytatásáról… vagy éppen a munka befejezéséről. A délután folyamán Delfina megtalálta azt a bizonyos kőtömböt, rajta egy igencsak érdekes szöveggel, mely felvet néhány kérdést.

– Bennem csak egyetlen kérdés fogalmazódik meg a kőtömbbel kapcsolatban. Mégpedig, hogy miért vannak itt néhányan, akik hitelt adnak egy olyan vésetnek, amiben sárkányokról írnak? – szólt közbe Girard, hangot adva tiltakozásának, akárcsak napközben. A francia szinte már undorodva beszélt a témáról.

– Vannak, akik nem olyan szűk látókörűek, mint te, Girard – vágott vissza Kurt, mire a francia régész szúrós szemmel pillantott a németre.

– Hagyjátok abba! – dörrent Michael hangja. – Nem vitatkozni hívtalak ide benneteket.

– Viszont Girardnak abban igaza van, hogy nincs reális okunk elhagyni a helyszínt – vont vállat Delfina. – Kerülen eltűnése még nem bizonyítja, hogy valóban egy halálféreg ólálkodik a közelben. Ez a lény része Mongólia folklórjának, természetes, hogy olyan régre nyúlik vissza, mint ez az erőd, amit most találtunk. A legendákban él, s az ilyen a történetek a világ minden táján előfordulnak. Mi az, amitől az itteni oly valóságos lenne, hogy csapot-papot hátrahagyva meneküljünk?

– Jogos az érvelésed, Delfina – bólintott Michael, de ekkor Laura csatlakozott a diskurzushoz.

– Úgy vélem, a hang, ami délután eljutott hozzánk, már elég bizonyíték, hogy valami nagyon nincs rendben ezen a környéken. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de meglehetősen félelmetesnek találtam.

– Bármi lehetett a forrása – legyintett Girard. – Ennyi erővel az utcára se menjük ki, ha egy nagyobb jármű halad el a közelben, és beremegnek tőle az ablakok, hisz az olyan félelmetes tud lenni.

– De itt most nem emberek által keltett hangról van szó – erősködött Laura, akit kezdett bosszantani a francia nagyképűsége. – Számos expedíció indult a féreg felkutatására a múltban, azért mert voltak, akik hittek benne.

– És hány végződött kudarccal? Az összes. Nem véletlenül.

– A siker sokszor a kudarcok után érkezik – mutatott rá Kurt. – Talán éppen mi bukkantunk a lényre, úgy hogy nem is kerestük.

– Nonszensz! Ezt nem vagyok hajlandó elfogadni.

– Neked mi a véleményed, Michael? – fordult a férfi felé Delfina, kérdőn felhúzva íves szemöldökét, miközben játékosan csavargatta egy hajtincsét az ujjával.

– Az igazság az, hogy egyik felem elfogadja a feltételezést, miszerint ténylegesen létezik a halálféreg. A kőtábla, a hang… nem lehet véletlen. A másik felem, azonban egy tudós vehemenciájával tiltakozik az ötlet ellen, és hajlok rá, hogy igazat adjak neki, habár nem tartom kizártnak egy eddig ismeretlen állat létezését, amire ez az egész legenda épült. Talán egy kígyófajta, melynek veszélyességét kissé kiszínezték a régmúlt emberei. Kerülen esete mellett mégsem mehetek el szó nélkül. Figyelembe véve a tényeket és a furcsa nyomokat a tábor körül… nehéz elismernem, de akár igaz is lehet a történet a féregről.

– Bah! – horkant fel Girard, s még Delfina is megmosolyogta az elhangzottakat. – Talán szavaznunk kellene.

– Jó ötlet – támogatta a javaslatot Michael.

Ekkor belépett a sátorba Arslan. Eddig az embereivel beszélgetett, akiknek kiadta feladatul, hogy őrködjenek, majd elhatározta, hogy csatlakozik az archeológusokhoz. A megnyugtató aura, mely körülvette, most is lecsillapította a kedélyeket. Kíváncsi tekintetek fordultak felé, ám a férfi megállt és karba tett kézzel bámult vissza rájuk.

– Jó, hogy jött, Arslan – mosolyodott el Michael. – Éppen arról beszélgettünk, hogy felhagyjunk-e az ásatással vagy sem. A féreg is szóba került, de nem tudunk dűlőre jutni, így szavazni fogunk. Önnek mi a véleménye? Menjünk, vagy maradjunk?

– Nem nekem kell ezt eldönteni – hárította el a felelősséget Arslan.

– Viszont fontos lenne, hogy elhangozzék a szava, hiszen a vezetőnk. Korábban a távozást sürgette. Még mindig ehhez tartja magát?

– Nos… - kezdte volna a férfi, azonban a köpcös Baatur robbant be a sátorba, és zihálva beszélni kezdett.

– A… banditák… tucatnyian… erre tartanak – szólt, mire döbbent csend hullott a társaságra, aztán a következő pillanatban távoli kurjantások és lövöldözések hangja ütötte meg a fülüket. Megszólalt Selenge puskája is, hogy válaszoljon a fenyegetésre.

– Az ördögbe! – sziszegte Arslan, és kirontott az éjszakába barátjával. A régészek követték példájukat.

Kilépve a sátorból azt látták, hogy a sötétség mélyéről lovasok közelednek, akár az éjszaka démonjai. Fegyvereik torkolattüze újra és újra felvillant, s a golyók centiméterekre suhantak el a régészek feje fölött. Néhány méterrel arrébb Selenge az egyik terepjáró mögött lapulva viszonozta a tüzet. Arslan és Baatur ugyancsak fedezékbe bújtak, majd ők is tüzet nyitottak a támadókra. Három lovas azonnal lefordult a nyeregből, míg a többiek szétváltak, hogy bekerítsék a védekezőket.

Laura és Delfina felsikítottak, miközben visszahúzódtak a sátorba, és hasra vetették magukat, nehogy egy eltévedt golyó útjába kerüljenek. Girard hasonlóan cselekedett, és láthatóan kezdett kiborulni a kaotikus állapot hatására. Sok volt neki a feszültség. Michael és Kurt viszont állták a sarat. Ők is beugrottak az egyik kocsi mögé. Hirtelen patadobogást hallottak a hátuk mögül, mire megpördültek, és azt látták, hogy egy haramia vágtat feléjük, célra tartva pisztolyát. Csakhogy Selenge résen volt, és megpördülve leszedte a lovast, aki felkiáltva a homokba zuhant.

Michael azonnal hozzá sietett, hogy megkaparintsa a fegyvert. Két lövedék is becsapódott körülötte, ám nem törődött velük, s pár perc múlva már kezében tartotta a halott bűnöző pisztolyát. A lőfegyver súlya kellemesen húzta a karját, eddig általa nem ismert magabiztosságot adva újdonsült tulajdonosának. Nem először fogott fegyvert a kezében. Apjával több rókavadászaton is részt vette még tinédzserként, így volt alkalma elsajátítani a lőfegyverek használatát. Michael lekushadt, és visszatért a terepjáróhoz, honnan célba vett egy az étkezősátor felé tartó banditát. Első lövése célt tévesztett, ám a második eltalálta a támadót, aki az oldalához kapott, és saját lovának patái alá zuhant.

Kurt is elérkezettnek látta a pillanatot, hogy kivegye részét a harcból, így felugrott, és Michael áldozata felé iramodott. Már majdnem elérte a halott puskáját, mikor egy golyó combon találta, és a férfi elvágódott. Égető fájdalom hasított a lábába, ujjait a saját vére terítette be, amint a sebhez kapott.

– Kurt! – kiáltott Michael. Megpróbált kollégája segítségére sietni, azonban többen is célba vették, így képtelen volt elhagyni fedezékét. Szerencsére Laura és Delfina hallották a német jajveszékelését, mire kikúsztak a sátorból, és megragadva a férfit, egyszerűen behúzták a vászon mögé. Laura leszakított egy darabot az ingéből, és szorítókötést tett a lábára.

Kurt összeszorított foggal tűrte, de ujjaival úgy kapaszkodott a talajba, mintha sosem akarná elengedni. Odakint nőttön-nőtt a zűrzavar. Egy-két lovas, akiket elöntött a düh társaik halála miatt, elővették a nyergükbe tűzött fáklyákat, és meggyújtották azokat. Célba vettek néhány sátort, és elhajították a lángoló fadarabokat. Szempillantás alatt nappali fénybe burkolózott a tábor, ahogy a felcsapó lángok emészteni kezdték a sátrakat.

Arslan folyamatosan tüzelt az ellenségre, de a lovasok körbe-körbe futkároztak körülöttük, hogy megnehezítsék a dolgukat. Egyiküket így is sikerült megsebesítenie. Baatur hangosan káromkodva lövöldözött, leterítve egy újabb férfit. Elégedett mosoly költözött az arcára, és velős csatakiáltást hallatott. A vérében áramló adrenalin hatására felegyenesedett, és több lövést is leadott. Hirtelen, azonban az egyik lovas rohamra indult és átugratott a motorháztető fölött, majd Baatur mögé érkezve, aki közben hanyatt vágódott, megfordult és a mongolra célzott.

Baatur szeme elkerekedett, a haramia ujja megfeszült a ravaszon, mongol arcán kegyetlen vigyor jelent meg, aztán hangos dörrenés hasított a levegőbe, és a férfi vért köpve leesett hátasáról. Baatur megkönnyebbülten fújta ki a levegőt, akárcsak Michael, aki megmentette az életét.

Mostanra számos egykori fegyenc a fűbe harapott, s mivel a heves ellenállás megtörte támadásukat, elbizonytalanodtak. Nem számítottak ilyen mértékű veszteségre a rajtaütésük közepette. Végül, mikor már csak négyen maradtak, még megeresztettek egy-egy lövést ellenfeleik irányába, aztán megfordultak, és belevesztek az éjszaka sötét tengerébe.

Véget ért a támadás. Michael és a mongolok alig akarták elhinni, hogy túlélték. Számítottak valami ravasz cselre, azonban ilyesmi nem következett be. Valóban győztek. Diadalittas kiáltásuk messzire szállt a sivatagban, akár egy győztes sereg üdvrivalgása

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!