kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: VÖRÖS HÓ - https://publioboox.com/hu_HU/voros-ho

" – Igazad van. Ne haragudj! Tényleg beszélgettem valakivel. Mindent hallottál?
– Csak foszlányokat. Miről volt szó?
– Késő van a kérdésekhez, Joshua. Egyértelmű, hogy fáradt vagy. Hosszú alvásra van szükséged.
– Már eléggé felébredtem. Különben is láttam, hogy sántikálsz valamiben.
– Bár ne tetted volna! – sóhajtott a férfi, majd hirtelen mozdulattal átlökte a fiút a korláton.”
(Részlet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
Vörös végzet
Vörös végzet : HARMADIK FEJEZET

HARMADIK FEJEZET

  2012.07.04. 22:13


A délután eseménytelenül telt el, habár Kurt Bauer rábukkant néhány vázadarabkára, ami legalább bizonyította, hogy egykor emberek éltek a közelben. A munkálatok tovább haladtak, mígnem beköszöntött az este, és a csapat nyugovóra tért. Testüket kikezdte a megerőltető munka és a nap izzó korongja, de elszántságukat megtörni nem tudta. Hideg éjszaka köszöntött a sivatagra, a homok furcsán nyögő hangokat adott ki magából, hála a hőmérsékletingadozásnak. Mintha átkozott lidércek sírtak volna az éjszakában. Másnap, egy rövid reggeli után, a tábor ismét egy emberként mozdult meg, folytatva az ásatást, ezúttal nagyobb sugarú körben.

Órákkal később, Laura Sanders ásója belehasított a puha homokba, tovább mélyítve a méteres gödröt, melyben álldogált, majd mozdulatát megakasztotta valami. Az ásó lapja egy kemény tárgyba ütközött, s a nő nekilátott lesöpörni a homokot a leletről, mígnem előtűnt egy sziklatömb. Legalábbis első látásra annak tűnt, de aztán Laura közelebbről is szemügyre vette a természetellenesen sima vonalakat, a szögletes formát. Elkezdett hát mélyebbre ásni, és néhány maréknyi homok után újabbakat talált, amik egymáson és egymás mellett helyezkedtek el szabályosan. Egyértelműen emberkéz alkotta.

Kiáltására mindenki hozzá sietett. Michael volt az első, aki megjelent, széles mosolyt csalva a nő arcára. A férfi szeme tágra nyílt a lelet izgalmától. Hamarosan tucatnyi ásó szórta a homokot, és mire a nap megközelítette a horizontot, egy masszív falmaradvány részlete került napvilágra. Úgy tűnt, hogy az ismeretlen kínai kereskedő naplója nem hazudott. A régészek vezetője diadalittasan öklözött a levegőbe, majd büszkén átölelte Laurát, aki elpirult zavarában, de senki nem vette észre. Egy pillanatra arcuk majdnem összeért, és a férfi közelről nézhetett a nő szemébe, kivillantva fehér fogait. Csillogó tekintetükkel sok mindent elárultak egymásnak ebben a néhány másodpercben.

Végül kénytelenek voltak félbehagyni a munkát, hiszen leszállt a szürkület, és ismét esteledni kezdett. Ezúttal, azonban vidám hangulatban gyűltek össze az étkezősátorban, ahol elővették a csomagokban rejtegetett whiskyt, és megkóstolták, miközben Michael beszédet mondott. Kitért Laura sikerére, valamint felvázolta, hogy mi várhat rájuk, amint híre megy a leletnek.

– Biztos vagyok benne, hogy az archeológia legnevesebb nemzetközi képviselői között fognak említeni minket – nevetett a férfi. – A legnagyobb tudományos magazinok fogják közölni a felfedezést, előadások sorozata vár majd ránk. Nézzétek el nekem, hogy majd kicsattanok az örömtől, és talán kissé nagyravágyónak hangzok, de el kell ismernetek, hogy már nem hiába jöttünk ide!

– Egyetértek, Michael – bólintott Delfina, s az olasz nő megemelve poharát a szájához érintette. Nagyot húzott az italból, mely kellemesen égette torkát, mialatt továbbra is mosolygott. Társai az állukat keresték csodálkozásukban, majd kirobbant belőlük a nevetés, és követték a példáját. Mámorosan töltötték az estét, mígnem nyugovóra tértek.

A négy mongol vezető is megkóstolta az alkoholt, de csak egy kortyot ittak. Arslan és emberei józanok akartak maradni, de osztoztak a régészek örömében. Eldöntötték, hogy őrséget állnak a biztonság kedvéért, és váltani fogják egymást, hogy mindenki pihenhessen. A kecskeszakállas Kerülen vállalta az első két órát, aki fegyverére támaszkodva üldögélt egy közeli homokbuckán, honnan beláthatta a vidéket és a tábort is.

Az ezüstös holdfényben a sivatag szürke tengernek tűnt, melyen az elszórtan növő fűcsomók megannyi apró hajóknak látszódtak. A férfi élénk képzelete szinte mozgásba hozta a tájat, hol a dűnék hullámokat jelképezve mozogtak. Szürreális élmény volt. Kerülen már elkönyvelte magában, hogy elméjének csalóka játékát látja, azonban kénytelen volt rádöbbenni, hogy mégsem. A dűnék felszíne valóban mozgásban volt. A mongol férfi felugrott, és szemét erőltetve meredt az éjszakába. Valami volt a homokban.

A tábor felé haladt, hosszan és komótosan, majd mielőtt elérte volna a sátrakat, irányt váltott, és egyenesen az őrszem felé tartott. Kerülen ujjai megfeszültek a puska tusán, melyet célra is tartott. Ekkor a jelenség megszűnt, és a homok mozdulatlanná dermedt. A férfi némán álldogált hosszú percekig, de semmi sem mozdult. Csak most vette észre, hogy a levegőt is visszatartotta eddig, annyira hatalmába kerítette a feszültség. Egy darabig töprengett, hogy szóljon-e a többieknek, aztán döntésre jutott, és elindult a tábor felé.

Ösztöne még mindig riadót jelzett, ezért jobbra-balra kémlelve haladt, puskáját szorítva. Csakhogy a következő pillanatban, hiába figyelt oly éberen, megmozdult lába alatt a föld, és valóságos homokfelhő zúdult a levegőbe, beterítve a férfit. Kerülennek kiáltania sem maradt ideje. Mire leülepedett a por, már nyoma veszett.

Csupán a puskája hevert a homokban, akár egy bizarr síremlék.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!