kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: Szirének éneke - http://undergroundbolt.hu/szirenek-eneke

"Úgy tartják, hogy a szirének éneke halálba csalogatja a tengerészeket, viszont mikor elhallgatnak... annál nincs végzetesebb." (Idézet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
Vörös végzet
Vörös végzet : MÁSODIK FEJEZET

MÁSODIK FEJEZET

  2012.06.30. 23:07


Fülledt hőség uralkodott, de ez nem akadályozta meg őket a táborverésben, amivel egy-két óra alatt sikerült végezniük. Szinte megkönnyebbültek, miután bebújtak a sátrak nyújtotta árnyékokba. Ahogy felfrissültek, Michael utasításait követve, a csapat nekilátott kiválasztani a helyszínt, ahol elkezdhetik az ásást. Eközben a négy mongol férfi ott segített, ahol tudott. Szerszámokat vittek, gondoskodtak a megfelelő vízkészlet kiosztásáról, valamint körülnéztek, hogy biztonságos-e a környék. A nomádok közt az a hír járta, hogy ezen a területen tanyázik egy törvényenkívüli banda, akik szökött kínai fegyencek és dezertált mongol katonákból verődtek össze. Éppen ezért a négy mongol vezető puskákkal érkezett, ha netán rosszra fordulnának az események.

Ezek a banditák, legalábbis a hírek szerint, fosztogattak, fegyvereket raboltak és nőket erőszakoltak meg rendszeresen. Hírnevüket az egész országban megismerték, ezért a pusztát járó vándoroknak állandóan résen kellett lenniük. Mindezzel tisztában voltak a régészek segítői is.

  A mongolok szerény, hallgatag fickók voltak, akik hűen engedelmeskedtek negyedik társuknak, a dús bajszú Arslannak. Ő volt a szószólójuk, és ő rendelkezett a legtöbb tapasztalattal közülük. Évek óta vezetett embereket a sztyeppére vagy a sivatagba, ha jól megfizették érte, s mindig vigyázott is rájuk. Ennyire bentre viszont még sosem merészkedett. Becsületes emberként élte életét, őrizve népe hagyományait, így nem volt idegen neki a nomád életmód, habár a családja a fővárosban, Ulánbátorban lakott. Embereivel jól ismerték egymást, szinte már kézjelekből megértették, mit akar mondani a másik. Külsőleg jelentősen különböztek egymástól, de jellemileg nagyon is hasonlóak voltak. Talán ezért is értették meg egymást olyannyira.

Arslan magasabb volt társainál néhány centiméterrel. Hullámos hajának fekete színe élesen elütött világosbarna szemétől, ellentétben három honfitársától, kiknek arcában szénfekete szemek ültek. Mindannyian barna inget és nadrágot viseltek. Arslan szinte a testvéreiként tekintett rájuk, hiszen mindig a háta mögött álltak, hogy támogassák. A köpcös Baatur, a kecskeszakállas Selenga és a hosszú hajú Kerülen látványa a mindennapjai részévé vált. Sok kalandon és nehéz utazáson osztoztak már, de valamiért a mostani baljós érzésekkel töltötték el Arslant. Különös mesék jártak a sivatagról, eltűnt nomádokról, akik bemerészkedtek ide, és sosem tértek vissza. Vad, véres mesék. Remélte, hogy az öregek történetei pusztán élénk képzeletük gyümölcsei voltak!

Mégis, ahogy tekintetét végigfuttatta a homokdűnéken, a néma és kietlen sivatag képe furcsa borzongással töltötte el. Azért jó lesz vigyázni! – gondolta.

 

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints