kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: Szirének éneke - http://undergroundbolt.hu/szirenek-eneke

"Úgy tartják, hogy a szirének éneke halálba csalogatja a tengerészeket, viszont mikor elhallgatnak... annál nincs végzetesebb." (Idézet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A ZEUSZ REJTÉLY
A ZEUSZ REJTÉLY : ÍZELÍTŐ

ÍZELÍTŐ

  2012.03.06. 11:37


Athén, Görögország

 

Patrick Lindsay archeológus feje fölött összecsaptak a hullámok. Alig két napja érkezett meg a görög fővárosba, de a göndör hajú férfi London óta a nyomában volt. A horgas orrú, örökké csapzott, fekete hajú Lindsay azért jött Athénba, hogy találkozzon Zaglanakisz professzorral, az Akropolisz Múzeum kurátorával. Még Londonból felhívta, hogy engedélyt kérjen egy különleges lelet megvizsgálására, melyet évtizedek óta az emberek elől elzárva tartottak, de nem holmi összeesküvés miatt, hanem csupán úgy vélték, nem képvisel sok eszmei értéket, és nem érné meg kiállítani.

Az Akropolisz egyik oszlopának letört darabjába egyetlen szót véstek görögül évszázadokkal ezelőtt: „bölcső”. Patrick Lindsay számára azonban nagyon is sokat jelentett a lelet. Két hónappal ezelőtt, a British Museum levéltárában óriási felfedezést tett, amit megosztott kollégáival, de azok lehurrogták túlságosan meredek elmélete miatt. Ám a férfi nem adta fel. Úgy gondolta, ha sikerül megtekintenie a leletet, beigazolódik mindaz, amit elképzelt. Sejtette, hogy ezért követik. Már bánta, hogy Londonban óvatlanul elárulta felfedezését, ráadásul az egyik tudományos folyóiratban is publikálta véleményét. Kétségtelenül nagy hibát követett el, de már nem volt visszaút.

A dolgokat súlyosbította, hogy az éjszaka folyamán megölték Zaglanakiszt a lakásán, de nem vittek el semmit. Patrick érezte, hogy elméletének köze van a gyilkossághoz. Most üldözőjével a sarkában éppen az Akropoliszra igyekezett. Olyan helyre akart menni, ahol elvegyülhet az emberek között, de szándékában állt megtekinteni az oszlopot is, melyből az ominózus lelet származott. Miután megvette a jegyét, belépett a Fellegvár területére, melynek fenségessége a nap bármely szakában elfeledtette Athén betonrengetegét. Hiába volt felállványozva a Parthenon, az Athéné istennő tiszteletére emelt templom, szépségén nem fogott az idő vasfoga.

Annak ellenére, hogy egy kőfaragó műhelyre emlékeztette a terület, úgy vélte, hasonlóan festhetett Periklész idején, i.e. 144-ben is. Patrick igyekezett beleolvadni az embertömegbe, akik megálltak gyönyörködni az Erectheion kecses épülete előtt. Egykor ősi kegyhelyként funkcionált, ahol a bronzkorig visszanyúló kultuszokat ápoltak. Az oszlopok szerepét betöltő kariatidák másolatai teljes pompájukban tekintettek valahová a távolba. Az eredetieket a múzeumban őrizték, hogy ne tegyék ki őket a szmog káros hatásainak.

Patrick futólag hátrapillantva rémülten állapította meg, hogy az ismeretlen férfi egyre közelebb ért hozzá, arcán ragadozóra emlékeztető mosollyal. Az archeológus homlokán verejték gyöngyözött, miközben a Parthenon felé sietett. Megkerülve az építményt, megpillantotta az oszlopot, amiről a letört darab származott, s megszámolva a pilléreket, kiderült, jó nyomon járt. Hozzácsapódott egy kínai turistacsoporthoz, akik az Akropolisz derékig érő falánál állva fotózták a horizontig nyúló, a hegyek árnyékában elterülő metropoliszt. A fehér házak vakítóan verték vissza a napsugarakat.

Hirtelen egy kéz nehezedett a vállára, majd enyhe nyomást érzett a dereka tájékán, ahogy a fegyvercső a bordájához nyomódott.

– Csak semmi meggondolatlan mozdulat, Mr. Lindsay!

A göndör hajú lágy hangja szöges ellentétben állt fenyegető viselkedésével, miközben a fal egy turistáktól mentes pontjához terelte a régészt.

– Mit akar tőlem?

– Ne játssza meg magát! – sziszegte a férfi, erélyesebben nyomva áldozata testének a fegyverét. – Ha együttműködik, hamar túl leszünk az egészen, és nem fog Zaglanakisz sorsára jutni.

– Maga ölte meg?

– Sajnos, elkerülhetetlen volt.

Patrick nagyot nyelve átgondolta helyzetét. Végül beadta a derekát, és elárulta mindazt, amit tudott.

– Köszönöm – mosolyodott el az idegen, és meghúzta a ravaszt. Az archeológus összerándult, ahogy a golyó a testébe hatolt. Csak egy halk pukkanás hallatszódott, ami az erős szélben fel sem tűnt az embereknek. A gyilkos leültette a falra haldokló áldozatát, majd fütyörészve távozott.

Már rég az Akropolisz alatti bazársoron sétált, mikor felhangzott az első sikoly a holttest láttán.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints