kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: VÖRÖS HÓ - https://publioboox.com/hu_HU/voros-ho

" – Igazad van. Ne haragudj! Tényleg beszélgettem valakivel. Mindent hallottál?
– Csak foszlányokat. Miről volt szó?
– Késő van a kérdésekhez, Joshua. Egyértelmű, hogy fáradt vagy. Hosszú alvásra van szükséged.
– Már eléggé felébredtem. Különben is láttam, hogy sántikálsz valamiben.
– Bár ne tetted volna! – sóhajtott a férfi, majd hirtelen mozdulattal átlökte a fiút a korláton.”
(Részlet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A hydra szeme
A hydra szeme : TIZENEGYEDIK FEJEZET

TIZENEGYEDIK FEJEZET

  2012.01.02. 23:56


 

Még azelőtt elhagytuk a helyszínt, hogy a mentők felértek volna. Nem akartuk, hogy a hatóság emberei kellemetlen kérdéseket tegyenek fel. Az a néhány kiránduló, akik körülöttünk álltak szintén külföldiek voltak, és nem nagyon figyeltek ránk, hanem szörnyülködve bámulták a holttestet, elmélyülten tárgyalva az eseményt. Ezzel időt hagytak nekünk, hogy észrevétlenül eltűnjünk. Különben sem látták, hogy korábban beszélgettünk az áldozattal. Szótlanul ültünk a kocsiban, miközben visszafelé tartottunk Tolóba. Végül Anna törte meg a csendet.

– Ki lehetett az a férfi? – kérdezte, s azt kívántam, bárcsak válaszolni tudnék rá. Az elméletem viszont megosztottam vele.

– Talán annak a német régiségkereskedőnek dolgozik, akit Leventisz nagyapja Francois Sicard gyilkosának tartott. Már amennyiben még mindig életben van.

– Nem értem. Akkor kik voltak, akik megölték azt a Bergman professzort?

– Ők? Egy titokzatos alaknak dolgoztak, aki szintén a képre hajt és még nem fedte fel magát. Velünk együtt már hárman keressük a festményt.

– Kész agyrém – méltatlankodott Anna. Kénytelen voltam igazat adni neki. – Mikor indulunk Kavalába a képért?

– Nem biztos, hogy velem kellene jönnöd – böktem ki. – Ezek után túl veszélyes lehet.

– Talán igazad van, de ha azt hiszed, hogy a mai nap után kizárhatsz ebből az egészből, akkor nagyot tévedsz.

– Csak féltelek. Azt sem kellett volna engednem, hogy velem jöjj Nafplióba.

– Már megtörtént. Ron… egy ember halt meg a karjaimban. Nem… nem mehetek el mellette szó nélkül. Ez az emlék örökre kísérteni fog. Azt akarom, hogy megbűnhődjön érte az, aki elkövette.

A szavaiból áradó harag és eltökéltség hallatán beláttam, hogy úgysem hallgatna rám. Ha már eddig velem tartott, úgysem fogom tudni lerázni. Talán nem is akartam igazán.

 

*

 

– Szóval itt hagy minket? – nézett rám Fotopoulosz felügyelő, mikor közöltem vele, hogy a nyaralásomat Kavalában folytatom.

– Így áll a helyzet.

– Szomorúan hallom. Nos… minden jót kívánok!

– Csak így elenged?

– Tudom, meglepő. Viszont nem gyanúsítom semmivel, szóval nincs miért tartóztatnom. Valamit azért szeretnék kérdezni.

– Hallgatom.

– Járt ma Nafplióban? Képzelje, alig egy órája mondták a hírekben, hogy egy helyi lakost lelőttek a Palamidi erődben.

– Ezt most hallom először – vontam vállat. – Tudja, megismerkedtem egy csinos hölggyel. Vele voltam Nafplióban, ahol sokat sétáltunk és ebédeltünk. Szerettünk volna felmenni az erődbe, de a lépcső le volt zárva, mert egy rendőr nem engedett fel senkit. Lehet, hogy ez miatt? Na mindegy. Fogtuk magunkat és visszajöttünk, de ha gondja van ezzel, akkor…

– Jól van, nem kell úgy mellre szívni a dolgot! – legyintett. – Rossz szokásom a kérdezősködés. Szakmai ártalom.

– Észrevettem. Engedelmével most távoznék.

– Viszlát, Mr. Wyatt! – fogott kezet velem, majd elhagytam az irodáját. Éreztem, hogy éber tekintete végig a hátamra szegeződik, amíg be nem csukódott mögöttem az ajtó.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!