kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: Szirének éneke - http://undergroundbolt.hu/szirenek-eneke

"Úgy tartják, hogy a szirének éneke halálba csalogatja a tengerészeket, viszont mikor elhallgatnak... annál nincs végzetesebb." (Idézet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A hydra szeme
A hydra szeme : TIZENEGYEDIK FEJEZET

TIZENEGYEDIK FEJEZET

  2012.01.02. 23:56


 

Még azelőtt elhagytuk a helyszínt, hogy a mentők felértek volna. Nem akartuk, hogy a hatóság emberei kellemetlen kérdéseket tegyenek fel. Az a néhány kiránduló, akik körülöttünk álltak szintén külföldiek voltak, és nem nagyon figyeltek ránk, hanem szörnyülködve bámulták a holttestet, elmélyülten tárgyalva az eseményt. Ezzel időt hagytak nekünk, hogy észrevétlenül eltűnjünk. Különben sem látták, hogy korábban beszélgettünk az áldozattal. Szótlanul ültünk a kocsiban, miközben visszafelé tartottunk Tolóba. Végül Anna törte meg a csendet.

– Ki lehetett az a férfi? – kérdezte, s azt kívántam, bárcsak válaszolni tudnék rá. Az elméletem viszont megosztottam vele.

– Talán annak a német régiségkereskedőnek dolgozik, akit Leventisz nagyapja Francois Sicard gyilkosának tartott. Már amennyiben még mindig életben van.

– Nem értem. Akkor kik voltak, akik megölték azt a Bergman professzort?

– Ők? Egy titokzatos alaknak dolgoztak, aki szintén a képre hajt és még nem fedte fel magát. Velünk együtt már hárman keressük a festményt.

– Kész agyrém – méltatlankodott Anna. Kénytelen voltam igazat adni neki. – Mikor indulunk Kavalába a képért?

– Nem biztos, hogy velem kellene jönnöd – böktem ki. – Ezek után túl veszélyes lehet.

– Talán igazad van, de ha azt hiszed, hogy a mai nap után kizárhatsz ebből az egészből, akkor nagyot tévedsz.

– Csak féltelek. Azt sem kellett volna engednem, hogy velem jöjj Nafplióba.

– Már megtörtént. Ron… egy ember halt meg a karjaimban. Nem… nem mehetek el mellette szó nélkül. Ez az emlék örökre kísérteni fog. Azt akarom, hogy megbűnhődjön érte az, aki elkövette.

A szavaiból áradó harag és eltökéltség hallatán beláttam, hogy úgysem hallgatna rám. Ha már eddig velem tartott, úgysem fogom tudni lerázni. Talán nem is akartam igazán.

 

*

 

– Szóval itt hagy minket? – nézett rám Fotopoulosz felügyelő, mikor közöltem vele, hogy a nyaralásomat Kavalában folytatom.

– Így áll a helyzet.

– Szomorúan hallom. Nos… minden jót kívánok!

– Csak így elenged?

– Tudom, meglepő. Viszont nem gyanúsítom semmivel, szóval nincs miért tartóztatnom. Valamit azért szeretnék kérdezni.

– Hallgatom.

– Járt ma Nafplióban? Képzelje, alig egy órája mondták a hírekben, hogy egy helyi lakost lelőttek a Palamidi erődben.

– Ezt most hallom először – vontam vállat. – Tudja, megismerkedtem egy csinos hölggyel. Vele voltam Nafplióban, ahol sokat sétáltunk és ebédeltünk. Szerettünk volna felmenni az erődbe, de a lépcső le volt zárva, mert egy rendőr nem engedett fel senkit. Lehet, hogy ez miatt? Na mindegy. Fogtuk magunkat és visszajöttünk, de ha gondja van ezzel, akkor…

– Jól van, nem kell úgy mellre szívni a dolgot! – legyintett. – Rossz szokásom a kérdezősködés. Szakmai ártalom.

– Észrevettem. Engedelmével most távoznék.

– Viszlát, Mr. Wyatt! – fogott kezet velem, majd elhagytam az irodáját. Éreztem, hogy éber tekintete végig a hátamra szegeződik, amíg be nem csukódott mögöttem az ajtó.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints