kirschakos

A kiadó webshopjában már kapható az új regény: Szirének éneke - http://undergroundbolt.hu/szirenek-eneke

"Úgy tartják, hogy a szirének éneke halálba csalogatja a tengerészeket, viszont mikor elhallgatnak... annál nincs végzetesebb." (Idézet a regényből)

www.kirschakos.gportal.hu

Menü
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Számláló
Indulás: 2011-02-22
     
A hydra szeme
A hydra szeme : HETEDIK FEJEZET

HETEDIK FEJEZET

  2011.12.26. 16:56


A fél városon kellett átvergődnöm, mire elértem a találkozó helyére. A várba rövid, kanyargós út vezetett fel. Miss Tanakiszt a várfalnak támaszkodva találtam, amint a lágyan hullámzó tengert bámulta hol éppen egy szárnyashajó húzott el, felkavarva a vizet.

– Hát idetalált – mosolyodott el, mikor meglátott.

– Nem volt nehéz.

– Elintézte, amiért jött?

– Fogjuk rá. Még Nafplióba is tennem kell egy látogatást.

– Valóban? – húzta fel a szemöldökét. – Mikor?

– Minél előbb. Talán már holnap elutazom oda.

– Ilyen sürgős az ügy?

– Valószínűleg. Pedig szívesen maradnék inkább Tolóban, élvezve a társaságát, Anna- kacsintottam rá.

– Maga aztán nem sokat habozik, Ron.

– Rövid az élet a hosszú udvarláshoz. Nem gondolod? – váltottam át tegeződésbe.

– Meglepő, de ebben egyetértünk. Mellesleg, akár veled is tarthatnék és akkor nem vesztünk semmit. Különben is terveztem, hogy átugrom oda. Félórányira sincs. A segítségedre is lehetek.

– Igazad lehet – adtam be a derekam. – Most, hogy ezt tisztáztuk, meghívlak egy ebédre.

– Elfogadom.

Kéz a kézben indultunk el lefelé, mikor felfigyeltem egy kopasz férfira, aki időnként felénk pillantott. Úgy tettem, mintha nem vettem volna észre, de szemem sarkából láttam, amint a nyomunkba ered. Horgas orra alatt vékony bajuszt növesztett. Fehér inget és vászonnadrágot viselt. Úgy emlékeztem, mintha már a hajón is láttam volna. Talán a szakállas, akit Tolóban kifaggattam, hazudott a társával kapcsolatban? Nem lepődtem volna meg.

Az egyik kikötőbeli tavernában fogyasztottuk el az ételt. A fickó három asztallal távolabb ugyancsak megebédelt. Mivel még mindig maradt időnk megkértem Annát, hogy nézzük meg a Hadtörténeti Múzeumot, ami a rakpart végében állt. Készséggel beleegyezett. Éppen megvette a jegyét, mikor a homlokomra csaptam.

– Otthagytam a pénztárcám a széken! Menj csak előre! Visszamegyek érte, és néhány perc múlva csatlakozom.

– Rendben – felelt, majd bement az épületbe.

Természetesen hazudtam a tárcámmal kapcsolatban. A kopaszt akartam nyakon csípni, ezért gyorsan betértem az egyik sikátorba. Szinte futottam felfelé a lépcsőkön, majd egy kékspalettás ablaknál jobbra fordultam. Az utca meglepő módon teljesen kihalt volt. A turisták inkább az üzletek környékén tömörültek ezekben a percekben. Az egyik fal mellett egy terebélyes, cserepes fikusz állt, ami mögé rögtön be is ugrottam, majd a levelei mögül kukucskáltam ki. Üldözőm jócskán lemaradt, de végül felbukkant.

Az üres sikátor láttán megtorpant egy pillanatra. Zavartan tekintgetett körbe-körbe, aztán elindult felém. Ugrásra készen várakoztam. Ekkor a kanyar mögül egy harmadik férfi jelent meg. Magas volt, szőke haját középen elválasztva hordta, és szögletes napszemüveg takarta a szemét. Kék inge harmonizált a fehér falakkal, ám a kezében tartott hangtompítós pisztoly már kevésbé.

A kopasz megpördült a léptek hallatán és a zsebe felé kapott, amint meglátta az idegent. Csakhogy elkésett. A golyó kiröppent a csőből és szabályos lyukat ütött a homlokán. A szőke hajú elrakta fegyverét és lenézett a holttestre, majd vetett egy utolsó pillantást a sikátorra, és szó nélkül távozott. Köpni-nyelni sem tudtam a meglepetéstől.

Rövid habozás után én is elhagytam a helyszínt. Gyorsan átkutattam a kopasz zsebeit, de semmit nem találtam nála. Kiérve a sétányra, nyomát sem láttam a gyilkosnak. Okosabbnak tűnt, ha inkább csatlakozom Annához, mielőtt engem is lepuffant valaki.

Ezután már semmi említésre való nem történt a szigeten. Mikor elérkezett az idő felszálltunk a hajóra, és magunk mögött hagytuk Hydrát. Az úton végig kísértett a gyilkosság emléke. Kellemetlenül szaporodtak a hullák körülöttem, akár gombák az erdőben.

     
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2012.05.16. 16:16
2012.04.27. 03:29
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
     

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints